汽車美容,從此改寫

《洗車俠》矢志顛覆傳統汽車美容行業,以社會企業方式為車主們提供優質的上門服務。

跟「排隊」說再見

有別於傳統的洗車或汽車美容服務,您只需於《洗車俠》進行預約,即可安坐家中享受優質上門服務。

多種服務類型

除洗車外,我們亦設有上門汽車美容及上門汽車維修保養等多元化服務。

社企形式運作

我們與社福機構合作,聘請退休長者及家庭主婦,並對他們進行專業培訓進行洗車工作。您的洗車訂單除了令不同階層的人士受惠,也為本地製造更多就業機會。

(其他專業服務,則由我們直接聘請的汽車美容及維修技師進行)

愛惜您的座駕

您的座駕受到充份保障:如座駕於服務期間因我們的疏忽而意外受損,每張訂單的賠償金額可達港幣二千元。

(受條款及細則約束)

低廉價格,優質服務

我們在提供優質服務之餘,亦能保持低廉的價格的原因,在於我們不設地舖,無租金壓力,同時樂於把節省下來的成本直接回饋給您。

企業及車隊服務

除一般私家車外,我們亦有為企業及車隊提供服務。我們的客戶包括仁孚車行及冠忠巴士集團等。

《洗車俠》手機應用程式

隨時隨地以手機預約,實時訂單追蹤

客戶評價

聽聽我們的客戶怎麼說...

Excellent service and very convenient for the owner those are busy and not available to wait outside washing house.

Lawrence Cheng
使用「社企上門洗車」服務

昨天第一次試用服務!方便、快捷、抵!怕唔會再去其他(要排隊嘅)洗車屋啦!下次要試佢嘅升級服務用泥膠起漬!

Kelvin Leung
使用「社企上門洗車」服務

我經常出入環保大道,加上白色車,每星期都要洗一次車。用咗《洗車俠》半年都幾方便,一般都係order喺停車場洗,仲有人喺app update通知我搞掂未,夠晒互動。另外,最近仲試埋做鍍膜,價錢雖然同出面差不多,但質素比出面好,而且勝在唔使等。

Eddie Mo
使用「上門汽車美容」服務

之前試左上門無水抹車, 已經非常滿意,因為洗車俠一絲不苟連窿窿罅罅都清理, 以HKD115 呢個價, 真係超值。
今日再上門做鍍膜, 由10點幾做到差不多7點, 由外到內再由內到外都清潔晒, 車身連底層嘅珍珠色都打返出來, 面層做埋石英鍍膜,好似有層厚力架咁, 反晒光。
老老XX, 要我比6~7000 去做一定唔會,但洗車俠只係一半價錢就做到,真係打蠟價錢做出鍍膜嘅味道。
我唔係賣廣告,但真係以為我賣又何妨
正經mode : 真係心機加時間, 你比晒工具同料我都唔會花幾個鐘做,總之就係一個字講晒 : 值得

Mr. Wong
使用「上門汽車美容」服務